Terapiformer

TERAPIFORMER

KST - KRANIOSAKRAL TERAPI

Kranio sakral terapi betyder:

• Kranio = kranie

• Sakral = korsben

• Terapi = behandling

Kraniosakral terapi forkortes til KST og stammer oprindeligt fra osteopati, som er jeg pt er i færd med og forventer afsluttet i 2018

KST bruges til behandling af ubalancer. Kraniet, rygsøjlen, korsbenet og centralnervesystemet udgør hundens fysiologiske system. Jeg kan ved hjælp af kst at løsne hundens spændinger og skævheder, som påvirker og belaster hele centralnervesystemet og vævet i kroppen. Det gør jeg med meget blide tryk, som har til formål at løsne membraner, bindevæv og muskler, så hundens hjerne og rygmarv igen kan bevæge sig frit. Herefter klarer centralnervesystemet resten selv.

Jeg oplever ofte, at hunden slapper af eller ligefrem falder i søvn under en behandling. Som hundeejer vil du måske se din hund trække vejret meget tungt og dybt, sukke, gabe, prutte (alt løsnes) eller at dens mave begynder at rumle. Det er alt sammen et tegn på, at din hunds system reagerer på behandlingen.

Jeg går ikke bare i gang – hunden skal vurderes forinden. Hvad du har at fortælle, samt en gennemgang af hundens bevægelsesmønster og en palpation (fysisk kontrol) er afgørende for, hvilken metode af kst, der så skal bruges.

KST kan behandles biodynamisk eller energetisk – min styrke ligger i den biodynamiske del.

Vil du vide mere om kraniosakral terapi, kan du altid kontakte mig.



DORN

Dorn er en blid og smertefri metode udviklet i Tyskland af Dieter Dorn og er videreudviklet igennem de sidste 30 år. Det er blevet en populær terapi mod blandt andet led- og rygsmerter og praktiseres nu flere og flere steder, verden over.

Under en behandling retter jeg hundens hvirvler og led og genetablerer på den mådebalance i kroppen – der er ingen pludselige ryk og tryk. Ubalancer er ofte ikke er medfødte, men som kan opstå af forskellige årsager, fx uhensigtsmæssige lege (kaste/trækkelege), slid ved hundesport, uheld under leg med andre hunde eller andet.

Når kroppens systemer er i bedre balance vil knogler, muskler, ledbånd og væv blive mere afslappede, hvilket tager presset af de nerver, som ofte er årsagen til smerter og andre problemer.

Dorn er ikke kun mobilisering, men en helhedsorienteret metode der forbedrer flowet i hele kroppen og giver øget energi og bevægelsesfrihed.



OSTEOPATI

Du har nok hørt om kiropraktik – det har de fleste. Men vidste du, at det er en lille del af en mere indviklet og mere ”hel” behandlingsmetode? Det kaldes osteopati og der indeholder bl.a kiropraktik, kranisakral tereapi, massage, fysioterapi og mere.

Så hvorfor vælge osteopati frem for de andre ting.

Hvad nytter det f.eks. at løsne op for et led, hvis musklerne og bindevævet omkring dette led stadigvæk spænder? Netop ved at betragte kroppen som en helhed og arbejde sig ind på de dybereliggende årsager til symptomerne, opstår der hurtigt effektive og holdbare resultater ved en osteopatisk behandling. Dette ses ofte allerede efter et kort behandlingsforløb

Der arbejdes ofte sammen med andre fagfolk for at få det bedste resultat – men reelt set kan korrekt udført osteopati stå alene som fuld behandling

Hos en osteopat vil du blive behandlet ud fra 3 grundlæggende principper:

1) Din krop er en helhed og skal betragtes og behandles som sådan.

2) Din krop kan under de rigtige betingelser hele/helbrede sig selv.

3) Din krops struktur og funktion er gensidigt afhængige af hinanden.

Ved at fjerne blokeringer og forbedre leddenes bevægelsesudslag og -kvalitet, korrigeres funktionsindskrænkninger og funktionelle forandringer i led og kroppens bløde væv.

Behandlingen hjælper til en forbedring af kredsløbet og drænagen i det berørte område, hvilket fremmer helbredelsen (ved at forbedre nærings- og ilttilførelsen til vævet og fjerne stofskifteprodukter/affaldsstoffer).

Nervernes funktion påvirkes ligeledes. Dette sker ved at nerver, der har siddet i klemme eller fået tryk, frigøres samt sikres en tilstrækkelig blodforsyning.

Jeg er pt ved at færdiggøre min uddannelse til hunde-osteopat. Jeg glæder mig til at kunne hjælpe jer og jeres hunde endnu bedre i fremtiden


LUPO HUNDECENTER

v. Adfærdsspecialist Nicklas Vega

Krogsagervej 50, Erritsø

7000 Fredericia

Tlf.: +45 26 17 02 32

Mail: info@lupohundecenter.dk

CVR: 36220090