Terapiformer

TERAPIFORMER


KST - KRANIOSAKRAL TERAPI


Kranio sakral terapi betyder:

• Kranio = kranie

• Sakral = korsben

• Terapi = behandling


Kraniosakral terapi forkortes til KST


KST bruges til behandling af ubalancer. Kraniet, rygsøjlen, korsbenet og centralnervesystemet udgør hundens fysiologiske system. Jeg kan ved hjælp af kst at løsne hundens spændinger og skævheder, som påvirker og belaster hele centralnervesystemet og vævet i kroppen. Det gør jeg med meget blide tryk, som har til formål at løsne membraner, bindevæv og muskler, så hundens hjerne og rygmarv igen kan bevæge sig frit. Herefter klarer centralnervesystemet resten selv.


Jeg oplever ofte, at hunden slapper af eller ligefrem falder i søvn under en behandling. Som hundeejer vil du måske se din hund trække vejret meget tungt og dybt, sukke, gabe, prutte (alt løsnes) eller at dens mave begynder at rumle. Det er alt sammen et tegn på, at din hunds system reagerer på behandlingen.


Jeg går ikke bare i gang – hunden skal vurderes forinden. Hvad du har at fortælle, samt en gennemgang af hundens bevægelsesmønster og en palpation (fysisk kontrol) er afgørende for, hvilken metode af kst, der så skal bruges.


KST kan behandles biodynamisk eller energetisk – min styrke ligger i den biodynamiske del.


Vil du vide mere om kraniosakral terapi, kan du altid kontakte mig.
DORN

Dorn er en blid og smertefri metode udviklet i Tyskland af Dieter Dorn og er videreudviklet igennem de sidste 30 år. Det er blevet en populær terapi mod blandt andet led- og rygsmerter og praktiseres nu flere og flere steder, verden over.


Under en behandling retter jeg hundens hvirvler og led og genetablerer på den mådebalance i kroppen – der er ingen pludselige ryk og tryk. Ubalancer er ofte ikke er medfødte, men som kan opstå af forskellige årsager, fx uhensigtsmæssige lege (kaste/trækkelege), slid ved hundesport, uheld under leg med andre hunde eller andet.


Når kroppens systemer er i bedre balance vil knogler, muskler, ledbånd og væv blive mere afslappede, hvilket tager presset af de nerver, som ofte er årsagen til smerter og andre problemer.


Dorn er ikke kun mobilisering, men en helhedsorienteret metode der forbedrer flowet i hele kroppen og giver øget energi og bevægelsesfrihed.
HUNDEFYIOLOGI

Du har nok hørt om kiropraktik og massage – det har de fleste. Desværre kan en metode sjældent stå alene. Derfor tilbyder vi komplet hundefysiologi, der betår af  bl.a kiropraktik, kraniosakral terapi, massage, fysioterapi, udstrækning og mere.


Netop ved at betragte kroppen som en helhed og arbejde sig ind på de dybereliggende årsager til symptomerne, opstår der hurtigt effektive og holdbare resultater ved en komplet fysiologisk terapi. Dette ses ofte allerede efter et kort terapiforløb

Der arbejdes ofte sammen med andre fagfolk for at få det bedste resultat – men reelt set kan korrekt udført fysiologisk terapi stå alene som fuld behandling


Din hund vil blive behandlet ud fra 3 grundlæggende principper:

1) Din krop er en helhed og skal betragtes og behandles som sådan.

2) Din krop kan under de rigtige betingelser hele/helbrede sig selv.

3) Din krops struktur og funktion er gensidigt afhængige af hinanden.


Ved at fjerne blokeringer og forbedre leddenes bevægelsesudslag og -kvalitet, korrigeres funktionsindskrænkninger og funktionelle forandringer i led og kroppens bløde væv.


Behandlingen hjælper til en forbedring af kredsløbet og drænagen i det berørte område, hvilket fremmer helbredelsen (ved at forbedre nærings- og ilttilførelsen til vævet og fjerne stofskifteprodukter/affaldsstoffer).

Nervernes funktion påvirkes ligeledes. Dette sker ved at nerver, der har siddet i klemme eller fået tryk, frigøres samt sikres en tilstrækkelig blodforsyning.LUPO HUNDECENTER

v. Adfærdsspecialist Nicklas Vega

Krogsagervej 50, Erritsø

7000 Fredericia

Tlf.: +45 26 17 02 32

Mail: info@lupohundecenter.dk

CVR: 36220090