Nose Work

OM NOSE WORK

Nose Work er en sjov aktivering for alle hunde uagtet alder, race og træningsbaggrund - også de hunde, der ikke nødvendigvis kan med andre hunde eller mennesker. I Nose Work arbejder hundene nemlig én af gangen og i deres eget tempo.

Det går i al sin enkelhed ud på at lære hundene, at opsnuse en duftkilde i alle mulige og umulige miljøer.

For at lære hunden denne “leg”, fokuserer vi på at opbygge et solidt fundament gennem selvstændighed, miljøsikkerhed og generel glæde ved at søge. Alt sammen noget der kommer din hund til gode i mange andre situationer.

Vi tager naturligvis forbehold for lige det, der er nødvendigt for, at det bliver en positiv oplevelse for netop din hund. Det eneste krav til din hund er, at den kan opholde sig i bilen, mens de andre hunde er på.

KLIK HER FOR AT

TILMELDE DIG

NOSE WORK INTRODUKTION + FUNDAMENT

INTRODUKTION - 3 timers generel introduktion til Nose Work

Kurset er en overordnet introduktion til Nose Work og vil være en blanding af teori og praksis. Introen er den optimale start for alle parter, da der her kan noteres, hvad vi som instruktører kan gøre de følgende uger, for at sikre den optimale træning og succes for den enkelte hund og ejer.

I den teoretiske del af kurset (introduktionen) får du en grundig indføring i Nose Work samt de forskellige former for søg (beholder, indendørs, udendørs og køretøj). Du får en introduktion til den bedste måde at opbygge din hunds fundament samt en introduktion til duftene og håndteringen af dem.

I praksisdelen af introduktionen arbejder vi med papkassesøg og et simpelt indendørssøg og/eller udendørssøg afhængigt af, hvad de enkelte hunde kan overskue samt hvad vejret byder på. Du får en grundig introduktion til de enkelte søg og du får lov til at prøve at søge nogle gange med din egen hund samt observere på de andre hunde. I forbindelse med søget taler vi om hundens signaler og søgeadfærd samt hvordan duften vandrer i forskellige miljøer.

I udgangspunktet søger vi kun på godbidder. Inden din hund skal lære at arbejde på duft, bør der nemlig opbygges et godt og solidt fundament, hvilket vil sige at hunden arbejder selvstændigt og motiveret i sit søg og er tryg ved de forskellige miljøer – dette hører du meget mere om i forbindelse med den teoretiske del af kurset. Hvis alt går godt på introduktionsdagen får du og din hund dog også lov til at lave et enkelt søg eller to med parringer (godbid + duft).

FUNDAMENT TRÆNING - 8x træning af 1,5 times varighed

Vi arbejder videre med din hunds fundament og fokus er nu primært på praksis. Målet med kurset er en hund, der kan søge efter parringer (duft + godbid) med stor selvstændighed og motivation i forskellige miljøer. Men først og fremmest går vi dog efter at få en hund, der elsker søge-legen! Det aller vigtigste at lære dig som ejer, at læse din hunds søgedfærd og signaler.

Du stifter bekendtskab med alle fire typer søg: beholder, indendørs, udendørs og køretøj. Sværhedsgraden vil løbende blive skruet op med hensyntagen til, hvornår din hund er klar til at avancere. Alle hunde er forskellige og har forskellige forudsætninger, og træningen vil derfor bliver tilpasset hver enkelt hund og ejer.

Forudsætninger for deltagelse

  • Du skal kunne deltage på den 3 timers introduktion samt de efterfølgende 8 gange træning
  • Nose Work er for alle hunde - også hunde, der ikke bryder sig om andre hunde.
  • For at kunne deltage, skal din hund kunne opholde sig roligt og trygt i bilen, når de andre hunde arbejder samt under den teoretiske del
  • Du medbringer gerne en 5 meter fast line (ikke flex-line) – hvis du ikke har en, kan du låne hos os
  • Du medbringer en portion super lækre godbidder – gerne i godbidstaske
  • Der er mulighed for at hunden kan tisse eller mere før og efter søgene, så medbring også pøllepose
  • Du er ok med, at din hund ikke er på hele tiden. Alle hunde får lov til at søge, men en del af tiden går med, at observere på de andre hunde på kurset.

Vi sørger for varme drikke (kaffe, the, kakao) og lidt sødt samt alle de materialer vi skal bruge til søgene og teorien.

Pris Introduktion: 350 kr. (3 timers teori og praksis).

Pris Fundament-træning: 1400 kr. (8 gange af 1,5 times varighed)

Det samlede beløb betales kontant eller med MobilePay ved opstart.

Max deltagerantal: 6 hunde (min. 4 hunde for at kurset afholdes)

NOSE WORK UDVIDET

Beskrivelse kommer...

 

OPSTART OG TIDER

Der startes som udgangspunkt nye hold 4 gange årligt. Ekstrahold kan oprettes ved behov.

Træningen ligger på onsdage - Nose Work Fundament: kl. 17:00-18:30 og Nose Work udvidet: kl 19:00 - 20:30. Introduktioner afholdes søndage fra kl. 15:00-18:00.

Se TILMELDING for datoer for holdopstart. Hold eventuelt øje med Facebook for annoncering.

 

LUPO HUNDECENTER

v. Adfærdsspecialist Nicklas Vega

Krogsagervej 50, Erritsø

7000 Fredericia

Tlf.: +45 26 17 02 32

Mail: info@lupohundecenter

CVR: 36220090