Praktisk info

PRAKTISK INFO

Hvor gammel skal min hund være?

Har du fået hvalpen fra 8 uger, bør du give den mindst 2 uger til at vænne sig til sin nye familie og hjemmet. Tilvænning til andre hunde og nye steder er vigtigt – men tilvænning til en nye familie trumfer andet. Hos Lupo Hundecenter anbefaler vi derfor, at du starter træning med din hvalp, tidligst når den er fyldt 10 uger. Vil du som ansvarlig hundeejer være sikker på, at du gør det bedste fra starten, kan vi anbefale et 'HVALPEVISIT'. Dette kan du læse mere om her på siden.

Har du en unghund eller en voksen hund, må du ikke tro, at det gamle ordsprog om ikke at kunne lære en gammel hund nye tricks på nogen måde er sandt. Det er aldrig for sent at komme i gang med træningen. Både du og hunden kan lære noget nyt hver gang.

Står du med udfordringer og vil du være sikker på, at du for den bedste opstart anbefales en konsultation inden træningen


Hvordan betaler jeg?

Der betales kontant eller med MobilePay ved første træning. Har du mere end én hund, gives der 50% rabat på hund nummer to, så længe begge hunde trænes i samme periode.


Hvor mange hunde er der på holdene og må min race også deltage?

Vi stræber efter at kunne give alle hunde på alle hold den bedste træning, så der er et max på 7 deltagere pr hold (med undtagelse af Forsætterholdene, hvor hundene er i stand til at håndtere flere forstyrrelser). Er der flere tilmeldte forsøger vi at dele holdene op.

ALLE racer er velkomne hos Lupo Hundecenter. Køn, alder eller blandede racer – alle fortjener en god og positive træning. Desuden er det helt optimalt at socialisere din hund med så mange racer som muligt, da verden består af mere en blot en hund.


Hvilket hold skal min hund på?

Beskrivelser af alle træningshold og forudsætninger for deltagelse ligger under menupunktet 'HOLDENE'. Er du i tvivl er du velkommen til at kontakte Lupo Hundecenter inden tilmelding.

Vi lægger stor vægt på at tilpasse træningen den enkelte hund og ejer, og der kan derfor være forskel på, hvad hundene kan efter et afsluttet træningsforløb. 


Når du er tilmeldt

Når du har tilmeldt dig et hold, er pladsen din. En tilmelding forpligter - du optager en plads på holdet, der ellers ville kunne gå til en anden, og 50% af beløbet vil derfor blive opkrævet, hvis du melder fra til holdet senere end en uge før holdstart.


Jeg var forhindret i at møde til træning, hvad gør jeg så?

Hvis du ved, at du en af gangene skal på ferie eller på anden måde er forhindret i at være med, vil vi meget gerne vide det. Det er forstyrrende for hele holdet at vente forgæves på en hund. 


FORSIKRING - hvilke forsikringer skal jeg have inden træningen?

Hunden skal være lovpligtig ansvarsforsikret for at kunne deltage i træningen hos Lupo Hundecenter. Om forsikringen skal være udvidet er forskelligt fra selskab til selskab – du kan altid forhøre dig hos dit forsikringsselskab om, hvad deres krav er. Lupo Hundecenter anbefaler Agria Forsikring, da det udelukkende er oprettet til dyr. Som Hundecenter har vi ingen forsikring, der kan dække evt. skader, og derfor vil vi gerne sikre os, at I som ejere er forsikret indbyrdes.

Ansvarsforsikring medbringes og forevises første træningsgang.


VACCINATION - hvilke vaccinationer skal min hund have inden træning?

Vi forlanger, at din hund er vaccineret min. én gang. Hvorvidt det er nok, må du rådføre dig med din dyrlæge om, da de har det bedste kendskab til om, der er sygdomme i omløb på det pågældende tidspunkt. Vaccine mod kennelhoste via nasal overladevaccine er ikke et krav og man kan desværre også overvaccinere

Vaccinationsbevis medbringes og forevises første træningsgang.


TEORI -  hvorfor teori og hvor foregår det?

Al teoretisk undervisning finder sted i vores egne lokaler ved træningspladsen. Som udgangspunkt foregår det om søndagen kl. 19:00 i 2. træningsweekend. Ændringer kan forekomme og vil naturligvis blive formidlet ifm. træningen eller blive annonceret på Facebook.

Teorien vil bl.a. omhandle motion, ernæring, hjernegymnastik, alene-hjemme-træning, renlighedstræning og demonstration af hånd-, lyd- og kropssignaler. Det er også her, du kan stille spørgsmål.

Teorien er vigtig, da vi her gennemgår, hvordan du forebygger, at din hund udvikler adfærdsproblemer og hvordan du bedst stimulerer den og opbygger en god og stærk relation - der også er forudsætningen for et godt lederskab og ikke mindst for den kommende træning på pladsen.

Teoriundervisningen foregår uden hund og varer ca. 2,5 timer

Vi afholder ligeldes, efter behov, en unghundeteori målrettet de ejere, der står med en 'teenagehund'. Denne teori annonceres ifm. træning og på Facebook. Teorien afholdes ligeledes i vores egne lokaler og varer ca. 1,5 time. Teorien omhandler hundes udviklingsfaser samt tips og tricks til, hvordan man håndterer den tid tider lidt udfordrende unghund.

Til teorien er der kaffe og the på kanden og kage.


Hvilket udstyr skal jeg have til min hund?

Halsbånd med lovpligtig hundetegn. Kvælerhalsbånd, gå-pænt-sele og andet udstyr, der påfører hunden smerte/ubehag, er ikke tilladt på træningspladsen!

Krav for deltagelse er en kropssele til hunden - hvis du er i tvivl, så tag fat i os efter timen, så vi kan finde noget til din hund. Selen er mere skånsom for din hund end et halsbånd, og da op til 80% af vore hunde har skader i nakke og ryg, finder vi det særdeles vigtigt at anvende kropsseler.

En god line der ligger godt i hånden - gerne en dressurline/dobbeltline. Flex-liner må ikke bruges.

Vand og vandskål - der kan blive varmt om sommeren og godbidder gør tørstig, så det er derfor vigtigt at hunden kan få noget at drikke.

Pølleposer. Det er vigtigt, du samler op efter din hund - både for at vise omgivelserne du er en ansvarlig hundeejer, men især også for at forebygge smitte med parasitter/orm. Og så er der jo heller ingen der har lyst til at trampe i en høm-høm :)

En rigtig god blanding små godbidder - en blandet ‘snolderpose’. Gerne en del bløde godbidder - især ved hvalpe. Vær opmærksom på, at hunden kan få dårlig mave af for mange godbidder, så skånsomme guffere i form af små stykker kogt kylling og kogt fisk er ofte godt. Små pølsestykker (gerne kalkun eller kylling), ostestykker eller grøntsagsstykker. Hundens eget foder kan også bruges i begrænset omfang i visse situationer, men er ofte ikke interessant nok.


Hvad gør jeg, hvis min hund går i løbetid under træningsforløbet?

Løbske tæver kan være en udfordring, men de udelukkes ikke fra træningen. Både ejere af hanhundene på holdet og den løbske tæve har brug for redskaber til at håndtere netop den situation og løbetid, så vi ser på det som en positiv chance for at gøre træningen endnu sjovere og lærerig. Man kan ikke fjerne elementer fra den virkelige verden...

Under eventuel leg/socialisering er den løbske tæve dog ikke med.

Er din hund i løbetid, må du meget gerne ved din ankomst til pladsen lad os det vide, så vi kan tage de nødvendige forholdsregler.

LUPO HUNDECENTER

v. Adfærdsspecialist Nicklas Vega

Krogsagervej 50, Erritsø

7000 Fredericia

Tlf.: +45 26 17 02 32

Mail: info@lupohundecenter.dk

CVR: 36220090